Сучасні деревообробні верстати, що продаються на сьогоднішній день в магазинах чудові: потужні, зручні, багатофункціональні. Але є все-таки один мінус-важать вони як правило від 90 кг. Один такий верстат з місця не зрушиш, а помічника не завжди знайдеш. Ось і прийшло мені в голову обладнати його колесами, та з таким розрахунком, щоб викотив, розклав, попрацював, закотив і в складеному вигляді під стелаж в гаражі сховав.. Розрахунок розмірів розкладачки проводиться таким чином: - Основний елемент-прямокутник з профілю 40 * 20, довжина якого = довжині верстата, а ширина = ширині верстата + 40мм. До нього ж приварюються колеса і кріпляться болтами ще 3 елементи - це відкидна ніжка, кріплення під основу верстата і стійка для неї. Основа під верстат має такі ж розміри, як підошва верстата. Зварений він з уголків 40 * 40. На ньому є 2 вушка, які служать петлями обертання. Центр підошви верстата збігається з центром основної рами. Точні розміри вказувати не буду, так як сьогодні на ринках пропонують безліч верстатів, габарити яких сильно відрізняються. Усе визначається по ходу роботи, головне-це зварити основну раму і підстава, з'єднати їх і приварити колеса Далі знаходите потрібну для вас висоту розташування верстата і заміряється в перпендикулярному напрямку відстань від рами до землі-це і служить розміром для відкидний ніжки.
Наганяєте ностальгію)) В мене в дитинстві, такі колесики були на совєцкій дитячій машинці з педалями. Так от, дідо їх відкрутив і прикрутив собі до сварочного апарату шоб також так його возити, бо він був важкий. А я без транспорту лишився) Ви також в племінника якогось колесика забрали ?)
Ні колесика я брав від старої тачки, хоча в даному випадку підійдуть любі головне щоб вагу витримували