Гаражне виробництво

Тема в розділі 'Меблеве виробництво', створена користувачем Павло, 17 лют 2011.

1. Павло New Member

Всім добрий день. Обладнав гараж для виробництва меблів. Місця звичайно замало, але невеликі обсяги цілком можна осилити. Маю ручний кромкоклеючий верстат, фрезер, дрелі, багато всякого корисного, і.т.п. Розпил передбачається робити на сторні. Теоретично можу робити будь-які меблі, і фактично готовий почати. Але ...., розуму не прикладу як все організувати. Якщо робити меблі (то які ????) для реалізації по магазинах, то треба мати багато вільних грошей на матеріал, і ще невідомо куплять їх чи ні. Якщо займатися індивідуальним виробництвом, то треба мати або виставку, або салон, або ще щось куди можна запросити потенційного клієнта. Або кататися до нього із зразками. Може необхідно найняти дизайнера який їздитиме на замовлення заміряти й малювати?
    Панове, не залиште одного у вирішенні цих питань.
    Порадьте як почати.
    Дякую
  2. oleg New Member

Начало всегда трудное. Я начинал как и ты пару лет назад. Вот и несколько щрихов из моей истории.
    Сначала как ясно я оборудовал совсем маленький цех, скорее мастерскую. Материал резал на стороне, сам ставил кромки . А вот откуда клиентов наманить- вот и вопрос. Я поступил так- запустил 2 интернет сайта- один так более общий и второй специализированый под торговое оборудование. Потом напубликовал сообщений в местных газетах- знаеш как "Дешего работаем, сроки короткие, мебель хорошая- и бля и бля и бля...[IMG]" И понемногу начали звонить клиентьы... У меня офиса небьыло, а и "цех" неказеный был... Много из клиентов отказались, но и достаточно дали заказ. И вот, что самое ценноо для новичков - ВСЕГДА НАХОДЯТСЯ КЛИЕНТЫ ищущие купить по нереально ниским ценам. ВСЕГДА. И ОНИ НЕ ОЖИДАЮТ увидеть фабрику в три етажа. они ойидают увидеть именно гараж. Но каждый новчок должен помнить- Я В ГАРАЖЕ ВРЕМЕННО И ВСЕ (Е)ТО КОНЧИТСЯ КОГДА Я СОБЕРУ ДОСТАТОЧНО ДЕНЕГ...
    Я работал сам и мог давать "нискую цену". И так...работал много получал мало, но достаточно.
    И все что мне было нужно просто сайт и несколько обявлений в газетах.

Но все ето до времени. Всегда приходит один момент когда надо и развиватся и выходить из гаража...

2 года позже я работаю уже по другому, а и деньги получаю другие. И уже не работаю в гараже.

Удачи тебе, не теряй голову.
  3. Артем New Member

Звичайно почати важко, але можливо. Проте конкуренція росте прямо на очах. Мало того, що велика кількість людей вже виготовляють меблі на комерційній основі в тих самих гаражах, так і віконно-дверники сюда вже пруть. Раніше тільки шафи-купе пропонували, зараз майже весь ассортимент корпусних меблів. Тому нам, меблярам, необхідно подумати куди йти далі.
    Один з найбільших видів конкуренції зараз займають перекупщики. Для прикладу, людина приходить з каталогом, вибирає з клієнтом меблі, розміщує замовлення на фабриці і готовий виріб вже встановлює клієнту. Проблема полягає в тому, що гаражник не в змозі конкурувати з фабрикою, так як залишковий матеріал він має вбивати у вартість готового виробу, зменшуючи маржинальність. Можливо пізніше з залишків буде виготовлено і продано ще якісь вироби, тоді маржа до 90% може пригнути, а може і не продатися. Тому ціна в гаражника виходить вища (ну принаймні в мене) ніж на фабриці. Приходиться брати якістю і вмінням пропонувати СВІЙ товар.
Facebook: